Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Втора сесия записвания за V Лятна академия за духови инструменти Копривщица 2024

  Кръстина Денчева
  17 май, 2024

  От 01.06 до 16.07.2024 ще се проведе втора сесия записвания за участие в петата Лятна академия за духови инструменти в Копривщица. Според системата от образователни бонуси на сдружение “Брас перспективи” участниците в Академията 2022 и/или 2023 ползват 10% отстъпка в лятната сесия (важи само за медни духови инструменти).

  Благодарим на всички родители, преподаватели, ученици и студенти, които се възползваха от преференциалните условия на сесията ранни записвания от 06.03 до 20.04.2024. Радваме се, че интересът към Лятната ни академия е все по-голям. В учебните занимания тази година ще се включат ученици от музикалните училища в цялата страна, както и от различни школи и читалища, в които се изучават духови инструменти. В Копривщица те ще свирят, обменят идеи, вдъхновение и ентусиазъм като заедно с преподавателите продължават да създават уникално общество от бъдещи творци - изпълнители на духови инструменти, които един ден заедно ще прославят България по света.

  V Лятна академия Копривщица 2024 ще бъде различна от предишните 4 издания - за първи път вниманието ни е насочено изцяло към духовите инструменти. Освен традиционните майсторски класове тромбон, тромпет и камерни ансамбли, след успешния пилотен майсторски клас флейта през 2023 с преподавател д-р Мартин Павлов добавяме класове по кларинет с преподавател Мартин Илиев и по фагот с преподавател д-р Сабина Йорданова. Промяната е в отговор на проявения интерес от ученици, преподаватели и родители от цялата страна. Така Академията прави крачка напред не само в обучението на бъдещите изпълнители духови инструменти, но и на преподавателите им, които ще работят в нова, напълно различна от стандартната училищна или академична среда. Във фокуса на обученията през 2024 ще бъдат свиренето в оркестър и соловите изпълнения с оркестър. Значително внимание ще бъде отделено на индивидуалните занимания, а най-добре представилите се в обучението участници ще бъдат включени в специален солов концерт. В учебния репертоар ще бъдат включени нови пиеси за солиращи инструменти и духов оркестър от български и чуждестранни композитори.

  ПРЕПОДАВАТЕЛСКИЯТ СЪСТАВ 2024:
  Проф. д-р Атанас Карафезлиев (тромбон, камерни ансамбли)
  Мартин Бодуров (тромпет)
  Николай Иванов (оркестрови трудности / ръководител на Духовия оркестър на СУ “Любен Каравелов”)
  Д-р Мартин Павлов (флейта)
  Мартин Илиев (кларинет)
  Д-р Сабина Йорданова (фагот)
  Корепетитори: Снежана Абрашева, Татяна Божко

  Участието на учениците от Духовия оркестър на СУ „Любен Каравелов“ в Академията ни е онзи аспект от процеса на обучение, който й придава различен дух. СУ „Любен Каравелов“ е наследник на най-добрите ни образователни традиции още от Първото класно училище, основано от Найден Геров през 1846. Ученическият духов оркестър е създаден през 2009 от покойния Добрин Иванов - емблематична фигура в историята на българските младежки духови оркестри. Оркестърът на СУ „Любен Каравелов“ има участия във фестивали и конкурси в България, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Германия, Италия и Австрия. В заключителния концерт на юбилейното пето издание на Лятната академия на 31.08.2024 (събота) от 18.00 на откритата сцена между читалище "Хаджи Ненчо Палавеев - 1869" и Първото класно училище ще свири сборен оркестър включващ и участниците в майсторските класове.

  УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ 2024:
  Сума за участие в сертифицираната Лятна академия за духови инструменти Копривщица от 26 август до 1 септември 2024: 650 лв на участник.
  Продължителността на обучението е 6 учебни дни. В сумата са включени закуска, обяд и вечеря за периода, необходимите консумативи и пособия.
  Има осигурени места в партньорските къщи за гости с пакетни цени за 6 нощувки от 150 и 180 лв. Заявяват се отделно. 

  🎶 Според системата от образователни бонуси на “Брас перспективи” участниците в Академията 2022 и/или 2023 ползват 10% отстъпка в лятната сесия записвания (важи само за медни духови инструменти);
  🎶 Сумите се превеждат по банков път;
  🎶 Възможно е и капариране в размер на 250 лв, с доплащане на място.
  🎺 Ако записаният участник не се яви на определените дати в Копривщица, сумата не подлежи на възстановяване от страна на организаторите. 

  КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 16.07.2024 (вторник)
  Заявки за участие и превод на суми след тази дата не се приемат.

  За регистрация за участие в Лятната академия в рамките на сесията ползвайте електронния формуляр:  https://forms.gle/1LnSPhyQkF5aHHey6
  След попълването на формуляра ще получите по имейл потвърждение и необходимите банкови данни, както и за опциите за настаняване във вече традиционните партньорски къщи за гости. Имейлът НЕ е автоматичен!
  В случай, че сте попълнили формуляра между двете сесии записвания, ще получите имейл за потвърждение в началото на юни.

  Предоставяйте реално съществуващи телефони и имейли за контакт! При невалидни данни регистрацията няма да бъде зачетена.
  Телефонни разговори и вайбър съобщения не се считат за коректна регистрация!

  За допълнителни въпроси и уточнения:
  Кръстина Денчева +359887117162, info@brass.bgkristinaidencheva@gmail.com

  ВАЖНО е да знаете, че:
  Броят участници в майсторските класове е ограничен.
   Организаторите си запазват правото да спрат записванията при запълване на предвидените места.
  ** Регистрацията на място за учебната програма е на 26.08.2024 (понеделник) от 13.30 до 14.30 в Първо класно училище "Св. св. Кирил и Методий";
  *** Участието в концерта за соло изпълнители на 30.08.2024 (петък) е по преценка на преподавателите в майсторските класове;
  **** Участието в заключителния концерт на 31.08.2024 (събота) е задължително.


  Подробната информация за Академията вижте ТУК.
  Информацията за преподавателите дървени духови вижте ТУК
  Преподавателите медни духови инструменти и корепетиторите 2024 вижте ТУК
  Бъдете готови за наситена програма с много свирене.
  И не забравяйте чувството си за хумор!

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram