Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Учредители

  Атанас Карафезлиев

  Председател на УС
  Един от най-изявените български тромбонисти – изпълнители и преподаватели - той учи в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” в Бургас и НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София. Кариерата му е свързана с многобройни награди от престижни национални и международни конкурси, фестивали и записи като солист и с камерни формации. От 1991 е водач на тромбоновата група в Симфоничния оркестър на БНР. От 1994 е преподавател в НМА “Проф. П. Владигеров” и НМУ “Л. Пипков”. От 2020 ръководи катедра "Камерна музика и съпровод" в Инструменталния факултет на НМА. Инициатор и ръководител на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти в Копривщица. Мисията му е популяризирането на българската музика за тромбон и брас ансамбли.

  Георги Велев

  Зам. председател на УС

  Обучението и кариерата му са свързани с любимия му инструмент: тромпет. Завършва НМУ “Любомир Пипков” и НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През 1992 започва да свири в оркестър СИФ 309, с който участва в записи на филмова музика и до днес. Между 1992 до 1994 е тромпетист в Софийска филхармония, а през 1997 - 1998 е в Симфоничния оркестър на БНР. Един от създателите на група АКАГА, с която има издадени 6 албума и над 2 000 концерта у нас и в чужбина, както и участия на най-престижните фестивални сцени като Монтрьо, Нишвил джаз фест, Клайпеда джаз фест, Eurosonic, Аполония, Банско джаз фест. Георги Велев пише музика за игрални късометражни и документални филми: "Маймуна", "Лора от сутрин до вечер", "Homo Ludens", "Отворени досиета", "Албена", "Шопинг" и др.

  Кръстина Денчева

  Член на УС

  Завършва НМУ “Любомир Пипков” с пиано и Теоретичния факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност педагогика. Още докато следва интересите й я отвеждат в BTL рекламата с копирайт и организация на специални събития. Работи в световни вериги рекламни агенции в Германия и Сърбия. Специализира PR за изкуство в IPRA и НБУ и преподаване на творческо мислене в Бреша, Италия. Изпълнителен директор на финландския оперен фестивал Operosa за Балканите между 2007 и 2011. От 2014 е мениджър PR & Комуникации и координатор събития на Българска музикална асоциация. От 2018 е главен редактор и автор в проекта за съвременна музикална критика “Виж музиката”. Мениджър комуникации и главен координатор на Лятна академия за брас ансамбли Копривщица.

  Красимир Кирилов

  Познат на публиката като Джоджо от АКАГА, той започва с барабани и мандолина, следват пиано и акордеон. Завършва НУИ “Панайот Пипков” в Плевен с тромбон. Започва кариерата си като солист с Плевенска филхармония още като ученик. Носител на многобройни награди за камерна музика от страната и чужбина. Завършва НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През 1991 започва работа като солист - втори водач тромбонова група на Симфоничния оркестър на БНР. Между 1992 и 1994 свири в Ку-ку бенд и е солист - първи тромбон в Академичния тромбонов ансамбъл „Илия Ненов”. Свири в оркестър СИФ 309, с който участва в многобройни записи на филмова музика за български и чуждестранни продукции. От 1994 до днес е член на група АКАГА. От пролетта на 2021 е солист - тромбонист в Плевенска филхармония.

  Емил - Джордж Атанасов

  Интересите му са в сферата на съвременния тромбон и старинния сакбът. Пътят му в медните духови започва с педагога Добрин Иванов. Емил-Джордж учи в НМУ “Любомир Пипков”. Завършва Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания, с бакалавърска степен специалност цугтромбон и магистърска степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Свири в различни оркестри като Лондонския симфоничен оркестър към Кралския колеж и оркестъра към Ръскин университет в Кеймбридж. Тромбонист е в оркестъра на Софийската опера и балет. Емил - Джордж прави първи стъпки в преподаването през 2015 - 2016 в програмите Every Child a Musician music service и Borough Music School. През 2020 бе асистент - преподавател брас ансамбли в първото издание на Лятната академия в Копривщица.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram