Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Учредители

  Атанас Карафезлиев

  Председател на УС
  Един от най-изявените български тромбонисти – изпълнители и преподаватели - той учи в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” в Бургас и НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София. Кариерата му е свързана с многобройни награди от престижни национални и международни конкурси, фестивали и записи като солист и с камерни формации. От 1991 е водач на тромбоновата група в Симфоничния оркестър на БНР. От 1994 е преподавател в НМА “Проф. П. Владигеров” и НМУ “Л. Пипков”. От 2020 ръководи катедра "Камерна музика и съпровод" в Инструменталния факултет на НМА. Инициатор и ръководител на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти в Копривщица. Мисията му е популяризирането на българската музика за тромбон и брас ансамбли.

  Георги Велев

  Зам. председател на УС

  Обучението и кариерата му са свързани с любимия му инструмент: тромпет. Завършва НМУ “Любомир Пипков” и НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През 1992 започва да свири в оркестър СИФ 309, с който участва в записи на филмова музика и до днес. Между 1992 до 1994 е тромпетист в Софийска филхармония, а през 1997 - 1998 е в Симфоничния оркестър на БНР. Един от създателите на група АКАГА, с която има издадени 6 албума и над 2 000 концерта у нас и в чужбина, както и участия на най-престижните фестивални сцени като Монтрьо, Нишвил джаз фест, Клайпеда джаз фест, Eurosonic, Аполония, Банско джаз фест. Георги Велев пише музика за игрални късометражни и документални филми: "Маймуна", "Лора от сутрин до вечер", "Homo Ludens", "Отворени досиета", "Албена", "Шопинг" и др.

  Кръстина Денчева

  Член на УС

  Завършва НМУ “Любомир Пипков” с пиано и Теоретичния факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност педагогика. Още докато следва интересите й я отвеждат в BTL рекламата с копирайт и организация на специални събития. Работи в световни вериги рекламни агенции в Германия и Сърбия. Специализира PR за изкуство в IPRA и НБУ и преподаване на творческо мислене в Бреша, Италия. Изпълнителен директор на финландския оперен фестивал Operosa за Балканите между 2007 и 2011. От 2014  до 2022 мениджър PR & Комуникации и координатор събития на БМА, главен редактор и автор в  проекта “Виж музиката”.  Координатор на Лятна академия за брас ансамбли Копривщица.  Създател на проекта за  музикална критика "Истории за брас". Артистичен директор на Сдружението. 

  Красимир Кирилов

  Познат на публиката като Джоджо от АКАГА, той започва с барабани и мандолина, следват пиано и акордеон. Завършва НУИ “Панайот Пипков” в Плевен с тромбон. Започва кариерата си като солист с Плевенска филхармония още като ученик. Носител на многобройни награди за камерна музика от страната и чужбина. Завършва НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През 1991 започва работа като солист - втори водач тромбонова група на Симфоничния оркестър на БНР. Между 1992 и 1994 свири в Ку-ку бенд и е солист - първи тромбон в Академичния тромбонов ансамбъл „Илия Ненов”. Свири в оркестър СИФ 309, с който участва в многобройни записи на филмова музика за български и чуждестранни продукции. От 1994 до днес е член на група АКАГА. От пролетта на 2021 е солист - тромбонист в Плевенска филхармония.

  Емил - Джордж Атанасов

  Интересите му са в сферата на съвременния тромбон и старинния сакбът. Пътят му в медните духови започва с педагога Добрин Иванов. Емил-Джордж учи в НМУ “Любомир Пипков”. Завършва Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания, с бакалавърска степен специалност цугтромбон и магистърска степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Свири в различни оркестри като Лондонския симфоничен оркестър към Кралския колеж и оркестъра към Ръскин университет в Кеймбридж. Тромбонист е в оркестъра на Софийската опера и балет. Емил - Джордж прави първи стъпки в преподаването през 2015 - 2016 в програмите Every Child a Musician music service и Borough Music School. През 2020 бе асистент - преподавател брас ансамбли в първото издание на Лятната академия в Копривщица.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram