Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Проекти

  Началото на концепцията и обединените в нея група проекти “Брас перспективи” поставихме през пролетта на 2018 благодарение на Българска музикална асоциация. В рамките на дейностите на Асоциацията през март 2019 в партньорство с НМА “Проф. Панчо Владигеров” и с финансова подкрепа по програма “Култура” на Столична община осъществихме първия международен проект “Тромбонът и съвременната европейска музика” с концерт на Слокар квартет и серфитициран майсторски клас на проф. Бранимир Слокар, на когото бе присъдена и почетната научна титла “Доктор хонорис кауза” на Музикалната академия.

  В рамките на учебната 2019 - 2020 отново в рамките на дейностите на БМА в партньорство с НМА “Проф. Панчо Владигеров” и Българска Брас Асоциация проведохме две кръгли маси с участието на колеги от цялата страна, на които обсъдихме аспектите на модернизирането на преподаването на медни духови инструменти съгласно изискванията на съвременната музикална сцена и все по-широкото мултижанрово приложение на нашите инструменти. По инициатива на Българска Брас Асоциация бе осъществена и поредица от творчески лагери с младежките духови оркестри в Троян и Велико Търново.

  Разширяването на спектъра от проекти в сферата на класическата и старинната музика под мотото “Брас перспективи” с Лятна академия за брас ансамбли в партньорство с Община Копривщица доведе до учредяването на самостоятелното сдружение “Брас перспективи”. Два нови самостоятелни проекта на Сдружението вече са подкрепени и по програми “Критика” и “Публики” на Национален фонд “Култура”.

  Сигурни сме, че активното развитие на нашите образователни и творчески проекти в разнообразни музикални жанрове може да бъде единствено от полза за възхода на българската школа медни духови инструменти. Убедени сме, че съществуващите вече партньорства на национално ниво, както и контактите, които изграждаме в Европа с цел международно сътрудничество, ще продължат все така успешно!

  Международен майсторски клас тромпет и брас ансамбли с Теро Линдберг - Златният тромпет и Георги Велев (23 - 25.03.2023)

  "Българският тромбон. 22 години по-късно" - втори самостоятелен албум на Атанас Карафезлиев

  "Коледни истории за брас и мраз" 2022 с Underground Cello Quartet

  Нидерландско вдъхновение 2022: Майсторски клас тромбон и брас ансамбли с Ремко де Ягер

  Лятна академия Копривщица 2022: Споделено вълшебно приключение с музика

  Международен майсторски клас тромбон и брас ансамбли с Ремко де Ягер - Нидерландия (03-05.11.2022)

  Преподавателите ударни инструменти в сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли и ударни Копривщица 2022

  Преподавателите медни духови в Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2022

  Сертифицирана Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2022

  Трета кръгла маса "Брас перспективи": 21.05.2022

  "Коледни истории за брас и глас" - CD с образователна кауза

  "Коледни истории за брас и глас" - албумът!

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram