Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Система от образователни бонуси за ученици въвежда от 2024 “Брас перспективи” 

  Брас перспективи
  16 януари, 2024

  С решение на УС на “Брас перспективи” от януари 2024 се въвежда система от бонуси за редовните участници в образователните събития на Сдружението. Целта й е да поощри дългосрочната ангажираност и желание за развитие у най-младите ни колеги, свирещи на медни духови инструменти - ученици в музикални и в общообразователни училища в страната. Достигането на високи професионални резултати в сферата на медните духови инструменти (соло изпълнители, камерна музика, оркестрови трудности и т.н.) е продължителен, непрекъснат процес. Сдружението ни подкрепя този процес чрез осъществяването на регулярни иновативни образователни събития, изграждането на международни партньорства и интензивна работа по проекти. 

  Системата от бонуси 2024 включва отстъпки от сумите за регистрация за международните майсторски класове на “Брас перспективи” у нас и за Лятната академия в Копривщица, покани за участие в концерти, звукозаписни сесии и други инициативи от все по-широкия спектър от събития, които организираме. По преценка на УС и преподавателския екип в различните образователни събития е възможно добавянето на допълнителни бонус точки. 

  Право да се възползват от различните нива поощрения имат участниците медни духови инструменти в Лятната академия в Копривщица през 2022 и 2023. През 2024 учениците, заявили чрез регистрация намерението си да участват в международните майсторски класове на “Брас перспективи”, получават отстъпка от 20% от предвидената сума за ранно записване. Този бонус може да бъде използван в рамките на една календарна година, считано от датата на провеждането на първото събитие за 2024, по следните начини:
  🎶 Незабавно (за участие в предстоящия майсторски клас тромбон и брас ансамбли с преподавател Ларс Карлин от 28 до 30.03.2024);
  🎺Като ваучер отстъпка за участие в Лятната академия за духови инструменти в Копривщица от 26.08 до 01.09.2024;
  🎶 За участие в майсторския клас джаз тромпет и биг бенд с преподавател Джерард Презенсър от 14 до 16.11.2024 в София;
  🎶 Възможностите за ползване на отстъпки през пролетта на 2025 ще бъдат съобщени през октомври. 

  Допълнителните бонус точки и поощрения са индивидуални. Целта им е да бъдат максимално прецизирани в подкрепа за развитието на младите музиканти в професионалния им път, който избират да следват. Изключително важна част от този път са и родителите, които са в постоянен контакт с екипа ни. 

  Вярваме, че атрактивните образователни събития, които срещат учениците с най-модерните форми на обучение с преподаватели - звезди на европейската сцена, са сред най-важните стимули за развитие на българската школа медни духови инструменти и културата ни в средата на 21 век. Глобалният дигитален свят ни дава вселена от възможности. Едновременно с тях поставя високи изисквания в силно конкурентна среда. Въпрос на желание, амбиция и много труд. Нашата цел е да подкрепим бъдещите ни колеги - музиканти, които притежават тези качества и не се боят от предизвикателствата на европейската брас сцена. От 2025 системата ще бъде валидна и за участници само в майсторските класове на “Брас перспективи” - ученици и студенти.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram