Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • “Рождество Христово” 2023 - зимен брас с ухание на рок

  Кръстина Денчева
  1 декември, 2023

  В първия ден от най-празничния месец в годината ще ви разкажем още една Коледна история за брас и глас. В музикалните платформи от днес е сингълът с новата ни, трета по ред версия на песента “Рождество Христово” по музика на Добри Христов и текст на Елин Пелин (артист Brass Perspectives BG във всички музикални платформи). Тази чудесна и много популярна песен се появява за трети път в проекта ни като символ на най-важното послание в нашата северна музика: Където и да пътуваш по света, на Коледа трябва да бъдеш там, където се чувстваш у дома... 

  След елегантната версия на за 5 гласа и соло тромбон (чуйте ТУК) н в аранжимента на Константин Бейков в “Коледни истории за брас и глас” 2021 и експресивната инструментална пиеса за 4 виолончели и соло тромпет (чуйте ТУК) в интерпретацията на проф. Христо Йоцов 2022, през 2023 в празничното усещане, вдъхновено от коледната Светлина и атмосферата на домашния уют с ухание на ябълки, канела и печива, добавяме щипка рок изненади. Те са в аранжимента на Мартин Бодуров, който през 2023 се присъединява към два проекта на “Брас перспективи”.

  Ако вече се питате как сътворяваме усещане за коледен рок в брас проект, отговорът е: Със специални гост - музиканти, които и ние изненадахме с поканата да се включат в този проект: Тома Здравков (вокал и обаятелен разказвач) и Петър Георгиев Пешето и неговите страхотни китари. Брас секцията е от тромбонистите Калоян Горчев, Кирил Михайлов и Димитър Стоев и тромпетистите Мартин Бодуров и Павел Петков (ученик в 9 клас в НМУ “Л. Пипков”). Превръщаме песента “Рождество Христово” в коледна пиеса, в първата част на която Тома разказва една от най-светлите и красиви приказки в историята на човечеството в нощта на Бъдни вечер в стая, осветена единствено от танцуващия огън в камината. А какво се случва след това чуйте сами …

  "Рождество Христово" - музика Добри Христов, текст Елин Пелин, аранжимент Мартин Бодуров. В изпълнение на Тома Здравков (вокал), Петър Георгиев Пешето (китари), тромпети: Мартин Бодуров, Павел Петков, тромбони: Кирил Михайлов, Калоян Горчев и Димитър Стоев


  Ако още не сте чули пиесите в пътешествието ни към естонските земи 2023, слушайте албума "Коледни истории за брас и глас: Зима в Естония" (Christmas Brass: Estonian Winter) в музикалните платформи. Ако Spotify e любимата Ви платформа, ние сме ТУК! За да ни откриете във всички музикални платформи, ние сме артист Brass Perspectives BG!
  С пожеланията ни към всички Вас за прекрасни предстоящи празнични дни, изпълнени със Светлина, здраве и благоденствие! И нека бъде рок! 

  🎄❄️🎄⛄️🎄✨🎄 ❄️🎄⛄️🎄✨🎄

  За проекта:
  Коледните ни истории за брас и глас повеждат слушателите на зимно пътешествие към европейския Север чрез традиционни старинни коледни песни от 16 до началото на 20 век в нови атрактивни аранжименти за 5 тромбона и изненадващи музикални колаборации. Този нетипичен квинтет тромбони е запазената марка на проекта, в който винаги участват точно 10 изпълнители. Целта ни е популяризирането на съвременните български аранжори и изпълнителите медни духови инструменти в класическата, старинната и популярната музика в страните на Северна Европа, в които има утвърдени публики за брас музиканти, а капела поп, джаз и съвременни fusion интерпретации.

  Всичко за “Коледни истории за брас и глас: Зима в Естония” / Christmas Brass: Estonian Winter 2023 вижте ТУК.
  Припомнете си инструменталните пиеси в “Коледни истории за брас и мраз” / Christmas Brass: Through the Winter Darkness 2022 ТУК.
  Информацията за началото на проекта през 2021 и албума "Коледни истории за брас и глас" / Christmas Brass & Vocal Jazz вижте ТУК.
  Във всички музикални платформи ние сме артист Brass Perspectives BG!
  А какво предстои ще разберете на 26 ноември 2024 …

  🎄❄️🎄⛄️🎄✨🎄

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram