Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • "Коледни истории за брас и глас" - албумът!

  Брас перспективи
  26 ноември, 2021

  Всеки албум е приключение с музика, което ни среща с различни хора - вдъхновяващи, впечатляващи, даряващи ни светлина. Това се случи и с "Коледни истории за брас и глас" - първия албум, който сътворяваме не само като музиканти - изпълнители и аранжори, но и като продуценти. Едно пътуване из най-красивите средновековни коледни песни на Севера, продължило почти 11 месеца чак до деня на премиерата! От 26.11.2021 албумът ни "Коледни истории за брас и глас" / Christmas Brass and Vocal Jazz е наличен в музикалните платформи (артист Brass Perspectives BG).

  Нашите “Коледни истории за брас и глас” Ви повеждат на пътешествие, в което тръгваме от България през Германия до 3 северни страни - Нидерландия, Дания и Финландия - и обратно у дома чрез традиционни старинни коледни песни от 16 до 19 век в нови, модерни и атрактивни аранжименти за 5 тромбона и 5 гласа. Албумът съдържа 9 песни - 3 български, 2 финландски, 2 нидерландски, датска и немска песен. Музикалните превъплъщения на коледните песни, които избрахме внимателно и с много любов, са в изпълнение на петима от водещите тромбонисти класическа музика в страната ни: проф. Атанас Карафезлиев, Димитър Стоев, Кирил Михайлов, Петър Каракашев и Емил-Джордж Атанасов. В хармония със звука на тромбона - този толкова ефектен меден духов инструмент - в музикалното ни празнично пътешествие на север се включва вокална група Спектрум. За да чуете нашите "Коледни истории за брас и глас"!

  Аранжиментите на всички 9 песни в албума са дело на музикантите - певци и инструменталисти, участващи в записите: Константин Бейков и Даниел Николов (Spectrum Vocal Band) и Емил - Джордж Атанасов. Ще Ви изненадаме с аранжиментите на O Tannenbaum, на първата от Пет коледни песни оп.1 на Ян Сибелиус, която издаваме със специалното разрешение на наследниците на прочутия композитор, и елегантната вокална пиеса в 7/8, в която е трансформирана любимата на поколения българи “Зимна песничка” (“Над смълчаните полета”). Особено любима и много специална за нас, обаче, е датската песен Velkommen igen, Guds engle små, около която имаше прекрасни, символични и щастливи приключения и съвпадения, довели до изключително партньорство с Посолството на Кралство Дания у нас.


  Присъединете се към пътешествието на Север с очарованието на старинните коледни традиции на Нидерландия и Скандинавия. И винаги се завръщайте у дома - както правим и ние чрез музиката ни. Слушайте албума "Коледни истории за брас и глас" (Christmas Brass and Vocal Jazz) в музикалните платформи (потърсете ни и като артист Brass Perspectives BG). А ако Spotify e любимата Ви платформа, ние сме ТУК! С пожелания към всички Вас за щастливи идващи празнични дни, изпълнени със Светлина, здраве и благоденствие!  Проектът "КОЛЕДНИ ИСТОРИИ ЗА БРАС И ГЛАС" се осъществява с подкрепата на
  Национален фонд "Култура", програма "ПУБЛИКИ"
  модул "Творческа намеса в дигитална и публична среда"

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram