Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Преподавателите в Перкусионна работилница "Ритъм" - Лятна академия Копривщица 2023

  Брас перспективи
  4 юли, 2023

  Четвъртото издание на Лятната академия в Копривщица от 21 до 27 август е все по-близо. През 2023 учебните дни вече са 6, преподавателският състав е обновен, а заниманията в камерните ансамбли и оркестрови трудности ще бъдат с разширен репертоар и увеличен брой учебни часове. Интересът към програмата на ударните инструменти отново е рекорден. Нещо повече, наложи се да прекратим по-рано записването за участие поради ограничения брой места. Какво по-хубаво от това? През тази година колегите вече са и наши партньори в организацията на Академията под романтично-енергичното име Перкусионна работилница "Ритъм". Представяме ви преподавателския екип 2023, който вече е от петима!

  Радосвет КУКУДОВ
  От 1994 той е водач на групата ударни и тастови инструменти в Симфоничния оркестър на БНР. Израснал е в артистично семейство, в което перкусиите са семейна традиция, а Копривщица е в кръвта им. Той завършва НМУ “Любомир Пипков” при Мария Палиева и НМА ‘Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Добри Палиев, продължавайки пътя на баща си Гео Кукудов. Кариерата си като оркестрант започва още в 5-ти клас  – отначало в малкия оркестър към детския хор “Пим Пам” с ръководител Борис Карадимчев, а от 11-ти клас – и в емблематичната Филхармония “Пионер” на проф. Влади Симеонов. През 2006 основава квартет “Воланд” заедно с Иво Върбанов и Михаил Древновски (пиано) и Христо Йоцов (ударни) - един необичаен и ефектен ансамбъл. Отново през 2006 по покана на Мария Палиева започва кариерата си и като преподавател ударни инструменти, оркестрови трудности и свирене в оркестър на учениците от 11 и 12 клас в НМУ "Любомир Пипков". От 2015 насам по покана на проф. Христо Йоцов е преподавател по вибрафон в катедра "Поп и джаз" на НМА “Проф. Панчо Владигеров”. От 2021 насам е ръководител на екипа преподаватели ударни инструменти в сертифицираната Лятна академия в Копривщица.

  Снежина БОГДАНОВА
  Тя е перкусионист в групата ударни инструменти в Симфоничния оркестър на БНР. Само 5-годишна започва обучението си по ударни в класа на Мария Палиева. Като ученичка в НМУ „Любомир Пипков” участва в многобройни концертни изяви като солов изпълнител и с детския перкусионен ансамбъл „Снежинка”. Първите си уроци по оркестрово свирене получава като тимпанист във Филхармония „Пионер” с диригент проф. Влади Симеонов. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. д-р Добри Палиев и магистратура музикална педагогика в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” в класа на проф. Живка Личева. От 1996 в продължение на 10 години развива импресарска дейност с частната си музикална агенция “Снежина 11”. По същото време е член на Перкусионен ансамбъл “Полиритмия”. През 2019-2020 работи със симфоничния оркестър Würth Philharmoniker в Кюнзелсау, Германия. Композира солови и ансамблови пиеси за ударни инструменти. От 2021 насам е преподавател ударни инструменти в сертифицираната Лятна академия в Копривщица.

  Борис БУДИНОВ
  Той е помощник-водач на групата ударни инструменти в Симфоничния оркестър на БНР. Възпитаник е на НМУ “Любомир Пипков”, НМА “проф. Панчо Владигеров” и Prins Claus Conservatoire в Грьонинген, Нидерландия. Като младеж е част от Филхармония “Пионер” и European Union Youth Orchestra. От 2019 често свири и гастролира с Budapest Festival Orchestra под ръководството на прочутия диригент Иван Фишър. Част е от формацията Youth Percussion Pool – Нидерландия. През 2023 Борис Будинов се присъединява към преподавателския екип на Перкусионна работилница "Ритъм" в Лятната академия Копривщица. Приветстваме го с "Добре дошъл"!

  Доротея ДИМИТРОВА
  Тя учи ударни инструменти в НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в родното Русе, в НМУ “Любомир Пипков” в София в класа на Искра Палиева и в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. д-р. Татяна Кърпарова. Като участва в майсторските класове на Татяна Колева, Маркъс Леосън, Емануел Сежурне и други. Доротея е още един от възпитаниците на емблематичната Филхармония “Пионер”, а интересът й към камерната музика я води участието в различни перкусионни ансамбли у нас. Гост - музикант е в редица симфонични и оперни оркестри у нас. Тя е вторият нов преподавател в екипа ударни инструменти 2023.

  Антоанета БАЛАБАНОВА
  Тя е корепетитор със значителен опит с ударните и духовите инструменти. Родена е в Сливен, завършва средното си образование с пиано в НМУ “Любомир Пипков” и висше в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Марина Капацинская. Пианист е в камерни състави в Китай, Бахрейн, Катар и Норвегия. След завръщането си в България участва в многобройни концерти, конкурси и майсторски класове. От 2016 е учител-корепетитор в НМУ "Любомир Пипков" в класовете по ударни инструменти на Радосвет Кукудов, Снежина Богданова, Кирил Петров и Диляна Шопова, както и за инструментите цугтромбон и туба с преподавател Станислав Почекански, обой на Атанас Калев и виола на Стефания Янкова. От 2022 е корепетитор ударни инструменти в сертифицираната Лятна академия Копривщица.

  Предварителна информация за Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2023

  Преподавателите духови инструменти в сертифицираната Лятна академия Копривщица 2023

  Лятна академия Копривщица 2022: Споделено вълшебно приключение с музика

  Лятна академия Копривщица 2021: Музика за медни и ударни инструменти

  Лятна академия за брас ансамбли Копривщица 2020: Поглед назад, поглед напред

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram