Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Време е за Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2023 

  Брас перспективи
  4 юни, 2023

  От 21 до 27 август 2023 в Копривщица ще се състои четвъртото издание на сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти. Целта ни все така е да поощрим най-младите музиканти постоянно да повишават своята квалификация чрез най-модерните методи на преподаване в Европа в широк спектър от жанрове в класическата, съвременната и популярната музика. 

  Организатори на събитието са сдружение “Брас перспективи” и Община Копривщица по инициатива на проф. д-р Атанас Карафезлиев и г-жа Бойка Дюлгярова – кмет на Общината. Символичен домакин и неотделима част от програмата и обучението в Академията отново е Духовият оркестър към СУ “Любен Каравелов” в града.
  През 2023 към екипа официално се присъединява Перкусионна работилница “Ритъм”: Нашите колеги - преподаватели ударни инструменти от предишните 2 години вече са в разширен състав и със свое наскоро учредено сдружение с профил образователни проекти. Приветстваме предприетата от тях стъпка, която дава много нови възможности за развитие както на национално, така и на международно ниво. 

  Сертифицираната Лятна академия в Копривщица 2023 ще бъде различна от предишните три издания не само с новите си участници - ученици и студенти от цялата страна и нoвите майсторски класове по инструменти, но и с присъединяването към екипа на редица млади преподаватели, с които за първи път ще работим заедно. Така Академията прави крачка напред не само в обучението на бъдещите изпълнители духови и ударни инструменти, но и на преподавателите им, които ще работят в нова, напълно различна от стандартната училищна или академична среда. Към майсторските класове тромбон, тромпет, камерни състави / оркестрови трудности добавяме майсторски класове флейта и саксофон, а при ударните инструменти фокусът ще бъде върху ансамбловото музициране и свиренето в оркестър - две от най-атрактивните страни на безкрайния свят на перкусиите. В учебния репертоар ще бъдат включени нови пиеси за различни ансамбли и солиращи инструменти от чуждестранни и български композитори. Нови пиеси ще разучи и изпълни и Духовият оркестър към СУ “Любен Каравелов”. 

  ПРЕПОДАВАТЕЛСКИЯТ СЪСТАВ 2023:
  Проф. д-р Атанас Карафезлиев (тромбон, камерни ансамбли)
  Д-р  Мартин Павлов (флейта, саксофон)
  Валентин Петков (тромпет)
  Николай Иванов (оркестрови трудности / ръководител на Духовия оркестър)

  Радосвет Кукудов (ударни инструменти)
  Снежина Богданова (ударни инструменти)
  Борис Будинов (ударни инструменти)
  Доротея Димитрова (ударни инструменти)
  Корепетитори: Снежана Абрашева, Антоанета Балабанова

  Присъствието в Лятната академия на учениците от Духовия оркестър на СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица е вече традиционно. Училището е наследник на най-добрите ни образователни традиции още от Първото класно училище, основано от Найден Геров през 1846. Ученическият духов оркестър е създаден през 2009 от покойния вече Добрин Иванов. Учениците имат участия във фестивали и конкурси в България, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Германия, Италия и Австрия. Духовият оркестър на СУ “Любен Каравелов” отново ще бъде атрактивен участник в заключителния концерт на Академията на 26.08.2023 (събота) от 18.00 на откритата сцена между читалище "Хаджи Ненчо Палавеев - 1869" и Първото класно училище.

  УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ 2023: 
  Такса за участие в сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли Копривщица 2023: 500 лв на участник. Продължителността на обучението е 6 учебни дни. В сумата са включени закуска, обяд и вечеря за периода, необходимите консумативи и пособия.
  Има осигурени места в партньорските къщи за гости с пакетни цени от 150 и 180 лв за 6 нощувки. Заявяват се отделно.

  ВАЖНО е да знаете, че:
  * Регистрацията на място за учебната програма ударни инструменти е на 20.08.2023 (неделя);
  ** Участието в концерта за соло изпълнители на 24.08.2023 (ударни инструменти) и 25.08.2023 (духови инструменти) е по решение на преподавателите в майсторските класове;
  *** Участието в заключителния концерт на 26.08.2023 (събота) е задължително.

  Плащането на таксата се извършва по банков път. Възможно е и капариране в размер на 250 лв с доплащане на място. Ако записаният участник не се яви на определените дати в Копривщица, сумата не подлежи на възстановяване от страна на организаторите.

  КРАЕН СРОК за записване: 17.07.2023 (понеделник)
  Заявки за записване и превод на суми след тази датата не се приемат.
  Броят на участниците е ограничен. Организаторите си запазват правото да спрат записването преди крайния срок в случай, че местата вече са запълнени!
  За участие в Лятната академия не по-късно от 17.07.2023 ползвайте електронния формуляр: https://forms.gle/SW7kxj2j42LDoh2g9

  След попълването на формуляра ще получите по e-mail потвърждение и необходимите данни за извършването на плащането, както и за опциите за настаняване във вече традиционните партньорски къщи за гости. Предоставяйте реално съществуващи телефони и имейли за контакт с участниците или родителите им! При невалидни данни регистрацията няма да бъде зачетена.

  За допълнителни въпроси и уточнения:
  За брас инструменти:
  info@brass.bg, +359887117162
  За ударни инструменти: rhythmpercwork@gmail.com, +359888336477

  Подробната програма на занятията в учебните дни на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2023 ще бъде публикувана през първата седмица на август. Очакваме Ви от 21 до 27.08.2023 в Копривщица на четвъртото издание на сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти! 

  Лятна академия Копривщица 2022: Споделено вълшебно приключение с музика

  Лятна академия Копривщица 2021: Музика за медни и ударни инструменти

  Лятна академия за брас ансамбли Копривщица 2020: Поглед назад, поглед напред

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram