Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Институт “Лист” - Унгарски културен институт София подкрепи проект на Сдружение “Брас перспективи”

  Брас перспективи
  10 април, 2023

  Имаме удоволствието да споделим, че Институт “Лист” - Унгарски културен институт София е новият партньор на сдружение “Брас перспективи”. През 2023 отбелязваме 75 години от основаването му у нас с цел популяризиране на унгарската култура. Благодарни сме, че екипът му подкрепи нашия проект, който подготвяме от есента на 2021: гостуването на колегите от Szeged TRombone ENsemble в България с няколко музикални събития. Централното от тях ще бъде концертът на ансамбъла в София на 15.06.2023 ot 19.30 в Аулата на Софийския университет, включен в програмата на 23-тото издание на Европейския музикален фестивал, традиционно организиран от Кантус Фирмус с подкрепата на Столична община и Министерството на културата.

  Идеята за това гостуване е продължение на организираните от екипа ни майсторски класове на проф. Гьоргьо Гивичан у нас през март 2019 (като участник в емблематичния Слокар квартет) и през ноември 2021 със самостоятелен майсторски клас тромбон и брас ансамбли. В края на този майсторски клас взехме решението, че следващата крачка в сътрудничеството ни ще бъде именно гостуването на Szeged TRombone ENsemble, чийто основател и лидер е Гьоргю Гивичан. Можете да прочетете интервюто с нашия колега в "Истории за брас".

  В края на август 2022 представихме нашия проект на вниманието на Институт "Лист" - Унгарски културен институт и срещнахме доброжелателност и протегната ръка за подкрепа от страна на директора г-жа Сандра Мишкеди и нейния екип. И ето, че вече е пролет и подготовката на гостуването на Szeged TRombone ENsemble у нас е в ход. Очаквайте подробности и програма на събитията съвсем скоро!  

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram