Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Сертифицирана Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2022

  Брас перспективи
  30 май, 2022

  От 23 до 28 август 2022 в Копривщица ще се проведе третото издание на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти. Организатори на събитието са сдружение “Брас перспективи” и Община Копривщица по инициатива на проф. д-р Атанас Карафезлиев и г-жа Бойка Дюлгярова – кмет на Общината. Сертифицираната Лятна академия продължава напред към утвърждаването си като традиционен летен образователен брас форум. Целта й е да поощри младите музиканти постоянно да повишават своята квалификация с помощта на най-модерните методи на преподаване в Европа в широк спектър от жанрове в класическата, съвременната и популярната музика. В учебния репертоар отново ще бъдат включени първи изпълнения за България на пиеси за брас ансамбли от чуждестранни и български композитори.

  През 2022 Академията разширява спектъра на майсторски класове като към тези за тромбон, брас ансамбли и ударните инструменти, въведени през 2021, поради заявения от ученици и студенти интерес добавяме майсторски клас по тромпет.

  Преподавателите през 2022:
  Проф. д-р Атанас Карафезлиев (тромбон, камерни ансамби)
  Ас. д-р Петър Македонски (тромпет)
  Радосвет Кукудов (ударни инструменти)
  Ас. Емил-Джордж Атанасов (камерни ансамби)
  Корепетитори: Снежана Абрашева, Антоанета Балабанова

  Подробно представяне на преподавателите медни духови инструменти вижте тук

  Подробно представяне на преподавателския екип ударни инструменти 2022

  И през 2022 в Лятната академия ще участват учениците от духовия оркестър на СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица - наследник на най-добрите ни образователни традиции и Първото класно училище, основано от Найден Геров през 1846. Ученическият духов оркестър е създаден през 2009. Участва във фестивали и конкурси в България, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Германия, Италия и Австрия. Духовият оркестър на СУ “Любен Каравелов” отново ще бъде наш символичен домакин и атрактивен участник в заключителния концерт на Академията на 27.08.2022 (събота) от 18.00 на откритата сцена между читалище "Хаджи Ненчо Палавеев - 1869" и Първото класно училище.

  Такса за участие в сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли Копривщица 2022: 350 лв на участник. В сумата са включени закуска, обяд и вечеря за всички учебни дни, както и необходимите консумативи и пособия.

  * Един и същи участник може да се включи както в майсторските класове тромбон, тромпет или ударни инструменти, така и в ансамблите без допълнително доплащане;
  * Участието в концерта за соло изпълнители на 26.08.2022 е по избор и решение на преподавателите в четирите майсторски класа;
  * Участието в заключителния концерт на 27.08.2022 е задължително.

  Плащането се извършва по банков път или на място в началото на учебните занятия. При заплащане на таксата до 01.07.2021 включително е предвидена отстъпка от 10%.
  За записването за участие в Лятната академия не по-късно от 01.08.2022 ползвайте електронния формуляр https://forms.gle/5bsBaugN6CuJ4pHF8
  В случай, че изберете опцията по банков път, след попълването на електронния формуляр ще получите необходимите данни за извършването на плащането.

  Подробната програма на занятията в учебните дни на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2022 ще бъде публикувана след 08.08.2022.

  Има запазени места за настаняване за участниците на преференциални цени в партньорски къщи за гости в града.

  За допълнителни въпроси и уточнения във връзка с участието в Академията: info@brass.bg или +359887117162

  Фейсбук събитие на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram