Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Преподавателите ударни инструменти в сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли и ударни Копривщица 2022

  Брас перспективи
  10 юли, 2022

  Все по-близо е началото на третото издание на сертифицираната Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти в Копривщица от 23 до 28 август. През 2022 в спектъра от майсторски класове за втори път своето важно място заемат ударните инструменти, а преподавателският екип вече официално е от трима.

  Преподавателите в Лятната ни академия подготвят активна и разнообразна учебна програма, в която след успешния експеримент през 2021 концертите отново са два. Първият от тях е на майсторските класове по тромпет, тромбон и ударни инструменти на 26.08.2021 (петък) от 18.00. Заключителният концерт с връчване на сертификатите на участниците в четирите майсторски класа по тромпет, тромбон, брас ансамбли и ударни инструменти ще се състои на 27.08.2021 (събота) от 18.00 на откритата сцена, разположена между читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев – 1869“ и сградата на Първото класно училище. Съгласно традицията ни, входът и за двата концерта е свободен. 

  Преподавателски екип ударни инструменти в Лятната академия Копривщица 2022:
  Радосвет КУКУДОВ
  От 1998 той е водач на групата на ударните и тастови инструменти на Симфоничния оркестър на БНР. Израснал в артистично семейство, в което ударните са семейна традиция, той завършва НМУ “Любомир Пипков” при Мария Палиева и НМА ‘Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Добри Палиев. Кариерата на Радосвет Кукудов като оркестрант започва още в 5-ти клас  – отначало в малкия оркестър към детския хор “Пим Пам” с ръководител Борис Карадимчев, а от 11-ти клас – и в емблематичната филхармония “Пионер” под ръководството на проф. Влади Симеонов.
  Между 1990 и 1995 Р. Кукудов е барабанист в Ку-Ку Бенд като участва в създаването на албумите “Ръгай чушки в боба” (1993), “Шат на патката главата” (1994), “Рома ТВ” (1994) и “Жълта книжка” (1995).  През 2006 основава квартет “Воланд” заедно с Иво Върбанов и Михаил Древновски (пиано) и Христо Йоцов (ударни) - един необичаен и много ефектен ансамбъл, чийто музикален проект печели овации на европейската сцена. Отново през 2006 започва кариерата си и като преподавател ударни инструменти, оркестрови трудности и свирене в оркестър на учениците от 11 и 12 клас и на всички по-малки бъдещи колеги с  желание да се учат. От 2007 насам по покана на проф. Христо Йоцов е преподавател по вибрафон в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. 

  Снежина БОГДАНОВА
  Тя е перкусионист в групата на ударните инструменти в Симфоничния оркестър на БНР. Само 5-годишна започва обучението си по ударни инструменти в класа на Мария Палиева. Като ученичка в НМУ „Любомир Пипков” Снежина участва в многобройни концертни изяви като солов изпълнител и с детския перкусионен ансамбъл „Снежинка”. Тимпанист е на филхармония „Пионер” с диригент проф. Влади Симеонов. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. д-р Добри Палиев и магистратура музикална педагогика в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” в класа на проф. Живка Личева.
  Между 1997 и 1999 е част от емблематичния перкусионен ансамбъл „Полиритмия”. Снежина участва като перкусионист или тимпанист и в Wurth Philharmoniker - Германия, Софийска филхармония, Пловдивска филхармония, Нов симфоничен оркестър и др. Между 2013 и 2019 е преподавател ударни инструменти в НМУ “Любомир Пипков”. Основател е на българския клон на международното перкусионно общество Percussive Arts Society. От 2022 Снежина Богданова вече официално е част от екипа ни като асистент - преподавател в майсторския клас по ударни инструменти.

  Антоанета БАЛАБАНОВА
  Корепетитор със значителен опит с ударните инструменти, тя е новият участник в преподавателския екип ударни инструменти на Лятната ни академия в Копривщица 2022. Родена е в Сливен, завършва средното си образование с пиано в НМУ “Любомир Пипков” и висше в НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност пиано в класа на проф. Марина Капацинская. Следват няколко години, в които Антоанета Балабанова е пианист и член на камерни състави в Китай, Бахрейн, Катар и Норвегия. След завръщането си в България участва в многобройни концерти, конкурси и майсторски класове. От 2016 е учител-корепетитор в НМУ "Любомир Пипков" в класовете по ударни инструменти на Радосвет Кукудов, Снежина Богданова, Кирил Петров и Диляна Шопова, както и за инструментите цугтромбон и туба с преподавател Станислав Почекански, обой на Атанас Калев и виола на Стефания Янкова. Приветстваме с “Добре дошла!” Антоанета Балабанова в преподавателския екип ударни инструменти на сертифицираната Лятна академия Копривщица 2022!  

  Краен срок за записване за участие: 01.08.2022

  Предварителна информация за третото издание на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2022

  Фейсбук събитие на Академията

  Второ издание на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти 2021

  Първо издание на Лятната академия за брас ансамбли 2020

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram