Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • “Истории за брас” с финансиране от НФК в програма “Критика” 2021

  Брас перспективи
  2 август, 2021

  В оспорвана конкуренция онлайн проектът ни “Истории за брас” спечели едногодишно финансиране в пълен размер на проведената сесия в програма “Критика” 2021 - модул “Иновативни модели за критика” на Национален фонд "Култура". Вдъхновената от историята на българската школа медни духови инструменти концепция ще разкрие паралелно почти забравени и неизвестни светове от музикалното ни минало и атрактивни и амбициозни аспекти от настоящето и бъдещето ни. Това ще се случи чрез поредица от регулярни интерактивни статии и интервюта с композитори, аранжори и оркестратори, диригенти и изпълнители, свързали професионалната си кариера и съдба с медните духови инструменти в България.

  За нас е чест да споделим част от мотивите, с които проектът ни е одобрен от НФК: 
  “В проектния обхват попадат множество и в различие архивни и актуални критически и информационни материали, които в стратегията за реализацията на проекта осъществяват разкриването за света на страница от българска културна традиция от миналото до модерността.  

  Представеният онлайн проект успешно преодолява граничността и националния облик на художествените изяви на духовите медни инструменти, запознавайки световната културна общност с български и чужди образци на изкуството. С перспектива за поддържане на платформата с регулярна критика, свързана със спецификата на този род изкуство, проектът ще ангажира световната културна общност с информация, проблемност, новости и интерпретации в опознаване на български и чужди образци на музикално-изпълнителско изкуство и творчество.

  Проектът е с потенциал за развитие на аудиторията – от специализираната до нейния широк кръг у нас и в чужбина. Той е оригинален и с престижен характер. На лице са и заложените личностни и институционални взаимодействия и партньорство.”  

  Очаквайте авторските статии и интервютата в онлайн проекта "Истории за брас" съвсем скоро на български и английски, а от късната есен и на нидерландски език!

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram