Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Лятна академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2021

  Кръстина Денчева
  24 май, 2021

  От 18 до 23 август 2021 в Копривщица ще се проведе второто издание на Лятната академия за брас ансамбли. Организатори на събитието са сдружение “Брас перспективи” и Община Копривщица по инициатива на г-жа Бойка Дюлгярова – кмет на Общината и проф. д-р Атанас Карафезлиев. Както и през 2020, Българска музикална асоциация отново е основен комуникационен партньор. Сертифицираната Лятна академия продължава своята работа с амбицията да се утвърди като традиционен летен образователен брас форум. Целта й е да поощри младите музиканти постоянно да повишават своята квалификация с помощта на най-модерните методи на преподаване в Европа. В учебния репертоар ще бъдат включени световни премиери на пиеси за брас ансамбли от български композитори. През 2021 Академията разширява спектъра на майсторски класове с ударни инструменти – неразделна част от духовите оркестри и по-големи брас ансамбли. 

  Преподавателският екип през 2021:
  Проф. д-р Атанас Карафезлиев (тромбон, камерни ансамби)
  Емил – Джордж Атанасов (камерни ансамби)
  Радосвет Кукудов (ударни инструменти)
  Корепетитор: Снежана Абрашева

  Такса за участие в Лятната академия за брас ансамбли Копривщица 2021: 250 лв на участник. В сумата са включени закуска, обяд и вечеря за всички учебни дни. Един и същи участник може да се включи както в майсторските класове тромбон и ударни, така и в ансамблите. При заплащане на таксата до 16.07.2021 е предвидена отстъпка от 10%.
  Допълнителна опция за участие без сертификат и без участие в заключителния концерт на 22.08.2021 в избрани по желание 3 дни от Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти: 150 лв.
  Плащането се извършва по банков път или на място в началото на учебните занятия. За записването не по-късно от 31.07.2021 (събота) ползвайте електронния формуляр https://forms.gle/GbRMitAmMjpz6YUW6 В случай, че изберете опцията по банков път, ще получите необходимите данни след попълването на електронния формуляр.

  Подробната програма на занятията в учебните дни на Лятната академия за брас ансамбли и ударни инструменти Копривщица 2021 ще бъде публикувана в началото на август.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram