Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Международен майсторски клас тромбон и брас ансамбли с Ремко де Ягер - Нидерландия (03-05.11.2022)

  Брас перспективи
  20 септември, 2022

  Няма нищо по-хубаво от това намеренията и идеите ни да се превръщат в реалност. Програмата от регулярни международни майсторски класове медни духови и брас ансамбли два пъти годишно, която е основен аспект в образователната концепция на Сдружение “Брас перспективи”, крачка по крачка започва да се осъществява.

  За нас е чест да представим нашият първи сертифициран Международен майсторски клас “Интерпретация и изпълнителско майсторство тромбон и брас ансамбли” с преподавател Ремко де Ягер. Осъществяваме този проект в партньорство с Посолството на кралство Нидерландия у нас и с безценната подкрепа на НМА “Проф. Панчо Владигеров. Всъщност това е третият сертифициран международен майсторски клас, който екипът ни организира. Сигурни се, че мнозина от колегите с удоволствие си спомнят майсторския клас на проф. Бранимир Слокар и концерта на Слокар квартет в края на март 2019, както и майсторския клас на проф. Гьоргю Гивичан от Консерваторията “Ференц Лист” през ноември 2021. 

  Сертифицираният Международен майсторски клас с преподавател Ремко де Ягер ще се проведе от 3 до 5 ноември 2022 с обучения на 3, 4 и 5 ноември в зала “Димитър Ненов” и заключителен концерт с връчване на сертификати с участието на преподавателя и избрани музиканти от майсторския клас. Очакваме ви на 5 ноември от 18.00 в Голямата зала на Академията. ВХОД СВОБОДЕН!

  Подробната програма на трите дни обучения вижте във фейсбук събитието ни ТУК.


  ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ:
  Ремко де Ягер завършва Консерваторията в Ротердам при Джордж Вийгъл. От 1997 работи в Симфоничния оркестър на Ротердам като тромбонист и бас тромбонист. Член е на световно известния ансамбъл New Trombone Collective. Освен като изпълнители, музикантите в Колектива са известни и като организатори на емблематичния тромбонов фестивал Slide Factory, който се провеждат през година. Ремко де Ягер е търсен участник в различни камерни проекти както с ниския брас на Симфоничния оркестър Ротердам, така и в други ансамбли. Свири с тромбони на Adams Brass.

  Преподавателската кариера на нидерландския музикант започва през 2000 г. Между 2000 и 2011 Ремко де Ягер е преподавател в Codarts Conservatorium в Ротердам. От 2011 насам преподава тенор и бас тромбон и методика на обучението медни духови инструменти в Консерваторията в Амстердам. Провежда и регулярни обучителни курсове за оркестрови брас секции като тази на Националния младежки оркестър на Нидерландия. Диригент е на полупрофесионалния фанфарен оркестър Kunst na Arbeid на гр. Пурмеренд, Нидерландия. Сертифицираният Международен майсторски клас за тромбон и брас ансамбли е неговото първо гостуване у нас като преподавател и изпълнител. 


  Образователното събитие се осъществява в партньорство с
  Посолството на кралство Нидерландия в България

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram