Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • YAMAHA Еurope подкрепи първия международен проект 2024 на сдружение “Брас перспективи”

  Брас перспективи
  19 ноември, 2023

  YAMAHA Еurope е новият партньор на сдружение “Брас перспективи” чрез одобрен грант за осъществяването на Международен майсторски клас тромбон и брас ансамбли с преподавател Ларс Карлин (Швеция/Дания) от 28 до 30.03.2024 в София. Събитието е част от календара ни с гост - преподаватели най-актуалните брас музиканти на европейската и световната сцена в класическата и съвременната музика. Поканата към Ларс Карлин, който е сред най-популярните тромбонисти на европейската и световната сцена както като изпълнител, така и като аранжор, е отражение на интереса ни както към музиката на Северна Европа, така и към медните духови инструменти на YAMAHA.

  Малцина си спомнят, че историята на тази световна корпорация започва от един счупен орган, поправен от Торакусу Ямаха през 1887. Той вярва, че всеки заслужава да се наслади на музиката. И така от ремонта на дървени инструменти, през производството на пиана (1900), постепенното разширяване на спектъра от инструменти, продукти, иновации и подкрепата на артисти от цял свят в различни жанрове и днес музиката е в сърцето на YAMAHA.


  Накратко за преподавателя:
  Освен, че е една от ярките звезди сред музикантите на YAMAHA, Ларс Карлин е и обаятелен посланик на скандинавската култура едновременно като шведски музикант, който работи с най-изявените съвременни композитори в родината си, така и като първи тромбон на Датския национален симфоничен оркестър - основен състав на Датската радио-телевизионна компания (DR). В програмата на Международния майсторски клас е предвиден специален лекционен модул, в рамките на който ще се запознаем с творчеството на съвременните шведски композитори, които пишат за медни духови инструменти.

  Международният майсторски клас тромбон и брас ансамбли с Ларс Карлин ще се проведе от 28 до 30.03.2024 в София в партньорство с YAMAHA Europe, Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” и Посолството на Дания в България. Подробната информация за преподавателя и програмата на Международния майсторски клас тромбон и брас ансамбли, както и за регистрацията за участие ще бъде публикувана на 06.12.2023, когато започват и ранните записвания за събитието.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram