Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”
 • English
 • Nederlands
 • Оркестърът на СУ "Любен Каравелов" - гост на гр. Шипка

  Кръстина Денчева
  27 юни, 2021

  На 26.06.2021 оркестърът на ОУ “Любен Каравелов” - Копривщица бе специален гост на откриването на серията от празнични събития по повод 160 - годишнината на читалище “Светлина - 1861” в гр. Шипка.

  Има нещо омагьосващо в атмосферата на подбалканските възрожденски градчета. Без усилие и за минути те ни пренасят във времена, които формално са все по-далечни от нас, но които са живи като дух и спомени в полите на Балкана. Поглеждаш нагоре към планината и виждаш блестящите куполи на онази великолепна руска църква в подножието на епичния връх.

  Основното тържествено събитие в чест на юбилея на читалище “Светлина - 1861” в първия от празничните дни на гр. Шипка се състоя в двора пред реновираната сграда. Момчетата (да не забравяне и момичето) от оркестъра на ОУ “Любен Каравелов” откриха събитието, на което проф. Емилия Друмева връчи на ръководството на читалището специален плакет от Президента на Република България за особени заслуги към съхраняването на културната памет на гр. Шипка. Много от хората, които са работили и са вложили своята обич в развитието на читалището, споделиха любопитни и приятни моменти от историята му. 

  А музикалната програма определено беше атрактивна. За това допринесе и очарователното и сърдечно сценично присъствие на джаз музиканта от Сиатъл родом от Шипка Васил Денев - кавал. 

  На оркестъра на СУ “Любен Каравелов” бе поверена кулминацията на концертната част. Под ръководството на диригента им тромпетистът Валентин Петков младите музиканти свириха прекрасно, показаха перфектна дисциплина и уважение към традициите, които отличават както Копривщица, така и Шипка. Вярваме, че това гостуване на оркестъра няма да бъде единствено и предстоят още много интересни събития.

  Харесай ни във Фейсбук

  LinkedIn

  Атанас Карафезлиев

  © 2021 Сдружение “БРАС ПЕРСПЕКТИВИ”

  music-note linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram